Hvad er værdien på din bil?

Noget man skal vide når man køber en bil, om enten den er brugt eller helt ny, så er værdiansættelsen meget vigtig.

Når du får vurderet din, vil den blive sat op imod markedet på det givne tidspunkt. Her sammenligner man bilens mærke, model, årgang, udstyr og kørte kilometer set i forhold til andre biler der er tilsvarende på markedet. Står du og skal sælge din brugte bil kan du lave et hurtigt online tjek af værdien på bilen eller du kan tage ud til en forhandler og få en vurdering af bilen.

Skal du sætte din bil til salg online kan et være en god idé at bruge en online bilvurdering fordi den giver dig et hurtigere resultat. Du skal dog være opmærksom på at det kun er en vejledende værdi da den kun er basseret på de oplysninger du angiver. Derfor bliver der ikke tage hensyn til bilens eventuelle skader eller alt det ekstraudstyr du kan have i bilen. Får du en bilforhandler til at vurdere din bil inden salget, er det en mere grundig gennemgang. Her bliver alt tjekket igennem inkl. små skader og alt ekstraudstyr og derfor er denne form for vurdering mere retvisende. Du kan med fordel få en vurdering af din bil hos en bilforhandler der er specialiseret i opkøb af brugte biler og salg af disse, så er du sikker på at du er i kontakt med dem der er specialiseret i branchen.

Din bil taber værdi

Du skal ikke forvente, at få en vurdering af din bil som er lige så god som da du købte den. Og når du køber en bil, skal du regne med, at tabet af bilen er den største post på budgettet. Det er også en faktor du skal regne med ind, når du overvejer at sælge din bil, da den kan hjælpe med at angive hvornår det er bedst at sælge ift. tabet af værdi. Men selvom det vil være rart at vide hvor meget værdi bin bil vil tabe over tid, så kan man ikke finde ud af det på forhånd. Faldet i værdi afhænger af hvilke nye modeller og afgiftsformer der kommer og hvordan den generelle udbud og efterspørgsel er på bilmodellen. Der er primært 2 faktorer der spiller ind når vi ser på værditabet og det er alder på bilen og antal af kørte kilometer. Så jo flere kilometer bilen har kørt jo mere vil der blive tabt i værdi. Og jo ældre din bil er, jo mere vil den tabe i værdi.

En lille tommelfingerregel

Man kan give en lille vejledende information til at beregne værditabet af din bil. Du kan regne med at din bil vil tabe 15-25% af værdien om året når du bruger den som normalt. Et normalt forbrug vil ligge omkring de 15-20.000 kilometer om året. Men værditabet vil altid være størst det første år man har bilen og værdien vil derefter falde kontinuerligt år efter år. Ønsker man at øge perioden hvor tabet ikke bliver lige så stort kan man forsøge at få tilbud og afslag i bilens pris når man køber den.