Køb bil privat eller hos autoforhandler

Der er forskellige metoder du kan bruge når du skal have en ny bil. Du kan vælge at købe din bil gennem en bilforhandler som har et stort udvalg af biler, eller du kan vælge at købe en bil hos en privat person. Nedenfor kan du læse om fordele og ulemper ved begge metoder:

Køb bil hos private

Når du køber en bil hos en privat sælger, er det oftest at man får bilen uden reklamationsret. Men du kan også være heldig at finde en ny bil meget billigere hos en privat sælger end hos en bilforhandler. Derfor er det et par punkter du skal være ekstra opmærksom på når du køber en bil hos en privatperson:

  • Du skal sikre dig at du har set legitimation fra sælgeren og du kan se at han/hun er den nuværende ejer af bilen
  • Kør en prøvetur i bilen så du er sikker på, at den kører som den skal
  • Tjek at bilen ikke har restgæld som du kommer til at overtage når du køber bilen. Ligger der restgæld i den bil du køber, så overtager du den når du overtager bilen
  • Du skal ikke sige OK til bilens pris før du kender den korrekte stand på bilen, derfor er det en god idé at få en autoriseret person til at kigge på bilen
  • Se servicebogen igennem – vær grundig og sikre sig at alt stemmer
  • Du skal sikre dig at bilen har være igennem de syn den skal
  • Når du får bilen, skal du være sikker på, at der er bevis på at du overtager bilen
  • Lige meget hvad må du ikke give penge til sælgeren før du får overdraget bilen

Køb af bil hos en forhandler

Du har flere rettigheder når du handler hos en bilforhandler end når du handler hos en privat sælger. Det er også afspejlet i priserne, da biler hos en forhandler typisk er dyrere end hos en privat. Lige meget om du køber en brugt bil hos en forhandler eller hos en privat sælger, så skal du sætte dig godt ind i bilens stand, vedligeholdelse mm. inden du køber den. Der kan let opstå små uforberedte overraskelser når du køber en brugt bil uden at få den tjekket ordentligt igennem inden. Reklamationsret er noget du får som forbruger når du køber en brugt og en ny bil hos en bilforhandler. Reklamationsretten er på 2 år og det er uanset om det står på din kvittering eller ej.

Der er mange bilforhandlere rundt omkring i Danmark, men det kan være a du finder den perfekte bil i Tyskland. Det kan derfor være en mulighed for dig, at få hjælp til import af bilen fra Tyskland. Der er virksomheder i Danmark som kan hjælpe både med import- og eksport af biler fra andre lande. Ofte er bilerne billigere i Tyskland og derfor er det også attraktivt at se på biler uden for Danmarks landegrænse.