Sådan sælger du bedst din bil

Skal du sælge din bil, så er der forskellige måder du kan gøre det på, du skal blot finde den metode du selv synes er bedst. Du kan bl.a. vælge mellem følgende metoder: Du kan sælge bilen gennem en forhandler, du kan sælge bilen privat eller du kan sælge din bil til en privat køber i udlandet.

Nedenfor vil de forskellige metoder blive uddybet.

Sælg din bil gennem forhandler

Når du skal sælge din brugte bil til en forhandler, vil den ofte indgå som en del af handlen af en ny bil. Så det er derfor vigtigt at vide på forhånd hvor meget din bil er værd og hvad du vil kunne få for den i et salg. Det er bedre at få dette gjort af en 3. part, så forhandleren ikke sætter værdien lavere blot for at få mere for den nye bil. Når du så sælger din bil til forhandleren, er det meget vigtigt at oplysningerne om din bil skal 100% korrekte. Og som en sidste ting så er det meget vigtigt at den slutseddel der laves, afspejler bilens reelle værdi of alt hvad i ellers har aftalt.

Sælg din bil privat

Når du sælger din bil til en privat køber, kan du ofte få en højere pris end hvis du sælger den til en bilforhandler. Men man skal være ekstra opmærksom på de juridiske forhold når man sælger bil privat. Et par punkter du skal være opmærksom på:

  • Lad ikke køberen af din bil køre alene på en prøvetur. I nogle tilfælde kan køberen stjæle bilen og du kan derfor risikere ikke at være dækket af forsikringen.
  • Vær sikker på at køberen har et gyldigt kørekort. Hvis ikke køberen har et kørekort der er gyldigt, får du en bøde. Inden køberen får en prøvetur, skal du notere kørekortnummeret så er du sikker på du kan få tjekket, at kortet er gyldigt.
  • Lav en slutseddel så du er sikker på, at du ikke længere er registreret som ejer af bilen. Alle de aftaler i laver mellem køber og sælger skal noteres på denne seddel, så er i sikre på at i er enige når begge har skrevet under.
  • Du må først overdrage bilen til den nye køber når du har modtaget betalingen i form af
    enten kontanter eller en banknoteret check.
  • Når køberen har valgt at købe din bil, må du ikke lade personen modtage bilen uden at du er sikker på, at den er omregitreret til den nye ejer. Omregistreringen kan ske via SKATs hjemmeside og du skal blot logge ind med ”Tast selv borger”.
  • Vi anbefaler at du sælger bilen beset og prøvet uden reklamationsret.

Eksport af bil

Du kan også vælge at eksportere din bil til udlandet hvis du er så heldig at der er en køber i et andet landet. Det kan du få hjælp til blandt eksperter på område. Du kan fx besøge Yupex som er eksperter i import- og eksport af brugte biler. Her opkøber de din bil og eksporterer den til udenlandske købere.